Nano-suodatin on ilmanvaihdon tärkein uutuus 50 vuoteen

Nano-suodatin on ilmanvaihdon tärkein uutuus 50 vuoteen

Vadon uusi Nano-suodatin on alan suurin innovaatio sitten suodattimien keksimisen.

 

Vuonna 2012 Finnbuild-messuilla esiteltiin tuote, joka herätti paljon mielenkiintoa suodatinvalmistajien keskuudessa.

Saman alan kollegoja useista eri yrityksestä vieraili osastollamme. Siinä yhdessä ihmeteltiin suodattimen ulkonäköä ja teknisiä tietoja. Jokaisella oli oma näkemys siitä, tuleeko uusi suodatintyyppi lyömään koskaan läpi vai jääkö se vain tuotekehityksen haamuksi kummittelemaan nurkkiin.

Nyt, reilu 4 vuotta myöhemmin, lukemattomien testituntien jälkeen voidaan todeta kuten niin monella muullakin alalla: kehitystä ei kannata jarrutella.

Nano-suodatin valmistetaan useita satoja sata asteita alemmissa lämpötiloissa kuin lasikuitu, joten sen tuotantoon liittyvät kustannukset tippuvat roimasti ja ympäristö kiittää. Kun nano-suodatin hävitetään, vaatii prosessi vain 200 Celsius-asteen lämpötilan ja suodatin saadaan hyödynnettyä lämpöenergiaksi. Lasikuidun hävittämiseen tarvitaan yli 800 asteen lämpötila. Siinä on huima ero. Meille nämä ympäristönäkökulmat ovat hyvin tärkeitä.

 

Asiakkaamme ovat valveutuneita kiinteistöjen ylläpitoon liittyvissä asioissa, joten heitä luonnollisesti kiinnostaa se, miten suodatin käyttäytyy ilmanvaihtokoneissa. Aluksi emme voineet antaa tähän täysin varmaa vastausta, koska meillä oli vain testitulokset laboratorio-olosuhteista. Vaikka testauskumppanimme SP ja VTT ovat maailman huippuja työssään, laboratorio-olosuhteita ei suoraan voi verrata todelliseen, esimerkiksi kaupunkikuormitukseen.

 

Suodattimen testaaminen siis jatkui. Vuoden ajan kuormitimme suodattimia muutamissa kumppaneidemme kiinteistöjen ilmanvaihtokoneissa Oulussa lentokentän läheisyydessä sekä Helsingissä vilkkaan Tuusulan väylän varrella. Mittasimme kuormitusta ja vertasimme tuloksia ja kävimme läpi dataa.

 

Nyt tilanne on se, että suuri osa asiakkaistamme on siirtynyt käyttämään Vado-Nanoa. Syy on siinä, että suodatin kestää äärimmäisen hyvin olosuhdevaihteluita, eikä esimerkiksi talvella ankarastikin tuprutteleva lumi pilaa suodatinta. Vado-Nano on huomattavasti varmempi valinta kosteissa olosuhteissa, kuin herkkä lasikuitu.

 

On iso säästö, kun kiinteistöön ei tarvitse ostaa uusia suodattimia kesken vuoden. Nano suodattimen paine-erot pysyvät alhaisina läpi vuoden ja suodatin kuormittuu hyvin tasaisesti. Sisäilma, iv-koneen tärkeät osat ja kanavistot pysyvät puhtaina.

 

Olemme Vadolla tyytyväisiä, kun tuolloin 2012 otimme tietoisen riskin ja lähdimme kehittämään uutta tuotetta.

 

Hyvää syksyä kumppanit ja tervetuloa sivuille ja blogiimme/ vlogiimme viimeistään marraskuussa, jolloin kerromme teille uudesta suodatinstandardista. Tällöin myös yksi myyjistämme esittäytyy teille.

 

Terveisin, Max ja PekkaShare :