Uusi ISO 16890 -standardi ilmansuodatusteollisuudelle

Uusi ISO 16890 -standardi ilmansuodatusteollisuudelle

Kansainvälinen standardointijärjestö (ISO) on julkistanut uuden standardin ilmansuodatus-teollisuudelle. ISO 16890 standardi määrittelee testausmenetelmät ja luokitukset yleisilmanvaihdossa käytettäville ilmansuodattimille.

Uusi standardi korvaa kaksi olemassa olevaa paikallisesti käytettyä standardia; ASHRAE 52.2 jota käytetään USA:ssa ja EN 779 -standardin, joka on käytössä Euroopassa. Uutta ISO 16890 standardia tullaan käyttämään siis maailmanlaajuisesti.
Uuden standardin testausmenetelmät ovat aikaisempia vaativampia, josta seuraa suodattimien parempi suorituskyky jatkossa. Uudessa luokittelussa tarkastellaan koko hiukkaskokoaluetta, eikä vain aikaisemmin käytettyä 0,4µm hiukkaskokoa. Testipöly vaihtuu ASHRAE pölystä ISO A2 pölyyn (ISO 12103-1). Varauksenpoistokäsittely tehdään kokonaiselle suodattimelle ja kuormitus tapahtuu varauksenpoistokäsitellylle suodattimelle. Uudet testausmenetelmät ja tulokset ovat jatkossa lähempänä suodattimien todellista suorituskykyä.
Uudessa ISO 16890 -standardissa suodattimet luokitellaan neljään pääluokkaan ePM1, ePM2,5, ePM10 sekä ISO Coarse. Tärkeimmäksi voidaan nostaa ePM1 hiukkaset, jotka ovat erittäin pieniä ja kaikkein haitallisimpia ihmisten terveydelle. Uuden standardin käyttöönotossa on 18 kuukauden siirtymäaika, jolloin käytössä on sekä vanha EN 779- että uusi ISO 16890 -standardi. Uusi ISO 16890 on käytössä tammikuusta 2017 alkaen.

Vadolla tulemme jatkossa testaamaan tuotteemme uuden ISO 16890 -standardin mukaan. Uusi N-sarjan Nano pussisuodatin ylittää kirkkaasti uuden ISO 16890 -standardin ePM1 erotusasteen minimivaatimustason 50 %.

Nanosuodatinta on myös testattu todellisissa olosuhteissa asiakkaillamme Helsingissä ja Oulussa. Saatujen hyvien käyttökokemusten perusteella suuri osa asiakkaistamme on ottanut uuden Nanon käyttöön. Nano kestää hyvin Suomen haastavia olosuhteita, kosteutta ja lunta. Pieni hiilijalanjälki ja energiatehokkuus yhdistyvät myös uudessa tuotteessa. Vadolla meille on hyvin tärkeää, että asiakkaamme ovat tyytyväisiä tuotteisiimme ja 360 palvelupakettiimme.

”Puhdasta ilmaa – Sense the difference”.
Max ja PekkaShare :