Vado Oy

Vado Oy on vuonna 2008 perustettu ilmansuodattimia valmistava yritys. Maailman parhaan suodatinmateriaalin, Nanowave:n kehitystyö alkoi jo vuonna 2012 yhdessä globaalin kuituvalmistajan Hollingsworth & Wose:n kanssa. Kehitystyöhön osallistui teollisuuden ja liike- sekä toimistotilojen avaintekijöitä. Päämäärämme oli tuoda markkinoille ympäristöystävällisempi ja energiaa säästävä ilmansuodatinmateriaali lasikuidun sijaan.

Vadon suodattimilla säästät energiaa, pienennät kiinteistösi hiilijalanjälkeä ja ne ovat helposti hävitettävää energiajaetta. 

Vadon syntymä

2000-luvun alkupuolella kummastelimme, kuinka maailma muuttui ympärillämme. Kierrättäminen, energiataloudellisuus ja kiertotalous olivat enemmän kuin trendejä, mutta ilmanvaihdonsuodattimien kehitys tuntui jämähtäneen paikoilleen.

Valmistimme menestyksekkäästi ilmansuodattimia lasikuidusta metallikehyksellä. Ymmärsimme, että niiden materiaalien käyttö eivät vastaisi enää tulevaisuudessa asiakkaiden tarpeisiin ja arvoihin. Oli päästävä energiatehokkaampiin ja ympäristöystävällisempiin suodatinratkaisuihin. Tästä ajatuksesta syntyi Vado Oy.

  Tavoitteeksemme asetimme valmistaa maailman parhaita ilmanvaihdon suodattimia.