VADO OY

Vado Oy on vuonna 2008 perustettu ilmansuodattimia valmistava asiantuntijayritys. Maailman parhaan suodatinmateriaalin, Nanowave:n kehitystyö alkoi jo 2012 yhdessä globaalin kuituvalmistajan Hollingsworth & Wose:n kanssa. Kehitystyöhön osallistui teollisuuden ja liike- sekä toimistotilojen avaintekijöitä. Päämäärämme oli tuoda markkinoilla ympäristöystävällisempi ja energiaa säästävä ilmansuodatin materiaali lasikuidun tilalle.

Vadon suodattimilla säästät energiaa, pienennät kiinteistösi hiilijalanjälkeä ja jätekuormaa. Monipuolisesta valikoimasta löydät suodattimet kaikkiin käyttötarkoituksiin. Vadon asiantuntijaverkosto palvelee koko Suomen alueella.

Vado Oy:n synty

Ihmettelimme 2000-luvun alkupuolella, kuinka maailma muuttui ympärillämme, mutta ilmanvaihdon suodattimille ei tapahtunut yhtään mitään. Kierrättäminen, energiataloudellisuus ja kiertotalous olivat enemmän kuin trendejä; niistä puhuivat kaikki, mutta ilmanvaihdon ratkaisut tuntuivat jämähtäneen paikoilleen.

Valmistimme menestyksekkäästi ilmansuodattimia lasikuidusta ja metallikehästä. Tiesimme, että niiden materiaalien käyttö ei olisi tulevaisuudessa enää mielekästä, eikä hyväksi ihmisille, saati sitten luonnolle. Oli päästävä energiatehokkaampiin ja ympäristöystävällisempiin suodatinratkaisuihin.

Tästä ajatuksesta syntyi Vado Oy. Tavoitteeksemme asetimme valmistaa maailman parhaan ilmanvaihdon suodattimen. Edelläkävijänä etsimme uteliaina ja sinnikkäästi uusia ratkaisuja suodattimen valmistukseen ja muutaman vuoden tinkimättömän työn tuloksena löysimme ne.

Parasta ilmanvaihtoa markkinoiden johtavilla ominaisuuksilla

Vuonna 2020 Vado Oy valmisti ensimmäistä kertaa maailman parhaan suodattimen, joka saavutti alhaisimman paine-eron, samalla kun sen erotusaste oli korkein ja energialuokka paras. Suodattimessa käytettyjen materiaalien kierrätettävyys otti valtavan harppauksen, jonka ansiosta jätekuormaa saatiin pienennettyä huomattavasti. Suodattimien koko elinkaaren tuottamat ympäristövaikutukset pienenivät merkittävästi aina niiden valmistuksesta kierrätyksen loppusijoitukseen asti.

Vado Oy:n myynnille ja tuotannolle on myönnetty ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti ja ISO14001:2015 -ympäristösertifikaatti.

Välitämme siitä, että hengittämäsi ilma on parasta

Haluamme tuottaa parasta mahdollista suodatettua ilmaa aivan jokaiselle. Kehitämme materiaaleja jatkuvasti entistä paremmiksi ja ympäristöystävällisemmiksi yhteistyössä maailman huippuammattilaisten kanssa. Lisäksi käymme jatkuvaa vuoropuhelua asiakkaidemme kanssa, jotta voimme ottaa kehitystyössämme huomioon kaikki käyttökokemukset ja palautteet kentältä. Välitämme todella, että ilma, jota hengität, on laadukasta, terveellistä ja ympäristöarvoja kunnioittavaa. Lopputulos on sellainen, jonka ei välttämättä uskoisi olevan mahdollinen. Tiedämme, että työmme on vasta alussa, joten pysythän kuulolla.