Newsec asiakastarina

Vadon monivuotinen asiakas Newsec tunnetaan kiinteistöalan monipuolisena asiantuntijana ja palveluiden tuottajana yli Suomen rajojen. Newsecin kiinteistöissä suodatetaan parempaa ilmaa Vadon NanoWaven avulla, koska Newsec tekee valintoja energiatehokkuuden puolesta.

Newsecin kiinteistöpäällikkö Jarno Aalto huolehtii kahdeksasta eri toimistorakennuksesta. Aalto tuli tutuksi Vadon ilmansuodattimien kanssa jo aikaisemmassa työssään isännöitsijänä.

Newsec edellyttää palvelun toimittajiltaan toimintavarmuutta sekä sitoutumista toimitusaikoihin. Tässä asiassa myös Vado suodatintoimittajana on tinkimätön. 

  • Tärkeintä on varmasti toimitusaika, jotta kiinteistöjen hoitotoimenpiteet eivät viivästy. Kiinteistöhuolto haluaa vaihtaa ilmansuodattimet kevät- ja syyshuollon yhteydessä ja tuolloin on tärkeää, että tarvittavat suodattimet on jo saatu hankittua valmiiksi paikan päälle, kertoo Jarno Aalto. 

Energiatehokkuus ja vastuullisuus

Omassa työssään Aalto käy katsomassa kiinteistöjen IV-tekniikkaa itsekin, mutta tärkein viestintuoja hänelle on kiinteistöhuollon ammattitaitoinen henkilökunta. Myös Vadon tekemillä kartoituskäynneillä tarkastellaan ilmanvaihdon energiatehokkuuteen vaikuttavia tekijöitä ja suodatinvalintoja kiinteistökohtaisesti. 

  • Vado on tarjonnut meille monipuolisesti tietoa siitä, miten erilaiset suodattimet vaikuttavat ilmanvaihdon tehoon ja laatuun, Aalto kertoo.
  • Vado myös testaa ja kehittää omia suodattimia jatkuvasti ja erilaisiin kehityshankkeisiin on otettu mukaan myös asiakkaita.
  • Tiedän, että Vadolla on tulossa uusien suodatinmallien pilotointeja. Se kiinnostaa kovasti, minkälaisia tuloksia näistä saadaan energian kulutukseen ja sisäilman laatuun liittyen. Newsecillä tehdään mielellään tutkimustyötä, millä edistetään energiatehokkuutta. Ilmanvaihdolla on näissä oma funktionsa, Aalto innostuu.
  • Energiatehokkuus ja hiilijalanjäljen pienentäminen linkittyy Newsecillä kaikkeen tekemiseen, ja samalla myös palveluiden ja tuotteiden toimittajilta edellytetään vastuullisia valintoja.
  • Se on oleellinen osa meidän hankintaohjetta. Tavaran ja palveluiden toimittajilta vaaditaan sitoutumista hiilijalanjäljen pienentämiseen. Hankintajohtajan kanssa perehdytään lupauksiin ja taustoihin, jotta hankinnat ovat linjassa meidän arvojen kanssa.
  • Voin lämpimästi suositella Vadoa ilmansuodattimien toimittajana, Aalto toteaa.

Vaikuttavia valintoja

Newsec on sitoutunut hallinnoimissaan kiinteistöissä vastuulliseen kehittämiseen. Esimerkiksi tällä hetkellä yhtiö on mukana Astetta alemmas -kampanjassa, jonka tavoitteena on saada suomalaiset kotitaloudet vähentämään energiakulutusta merkittävästi. 

  • Meillä niin asunto- kuin toimitilakiinteistöillekin on tullut opastus siitä, millä tavalla energiankulutusta saadaan pienemmäksi. Ilmanvaihto liittyy tähän esimerkiksi aikaohjelmien suhteen. Koneet eivät käy täydellä teholla suotta, vaan tehoja ajastetaan kiinteistön käytön eli tarpeen mukaan. 

Newsec on parantanut kiinteistöjen ilmanvaihdon energiatehokkuutta myös konekantaa päivittämällä.

  • Kiinteistöissä on vuosien varrella saatu selviä parannuksia energiansäästöön. Lähtötilanne tietysti vaihtelee kohteittain, mutta olemme päivittäneet esimerkiksi vanhat, paljon sähköä kuluttavat suoravetomoottorit uusiin. Tilalle on vaihdettu EC-moottoreita ja niihin kylkeen taajuusmuuttajia, jotta sähkönkulutus on saatu selvästi alemmas. Lisäksi rakennusautomaation toimintaa tarkkailemalla ja puuttumalla epäkohtiin on saatu suuria säästöjä aikaiseksi ilman merkittäviä investointeja.